/ Община Русе
Общинските съветници от групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ искат средства предвидени за снегопочистване да се използват за измиването на града. Предвид факта, че отиващата си зима на 2018 година бе благосклонна към нашия град и метеорологичните условия не се характеризираха с типичните за сезона амплитуди, като се изключат няколкото по-слаби снеговалежа през декември-януари, фирмите, имащи ангажимента да извършват почистването на града през този сезон, не бяха особено затруднени, се казва в питане на доц.д-р Севдалин Ангелов към кмета Пламен Стоилов.

От ВМРО сигнализират кмета за опасен пътен участък

Според него, пълната неподготвеност на фирмите отговарящи за снегопочистването е проличала в края на февруари месец, когато падна единственият по-голям сняг и въпреки множеството предупреждения, че се очаква времето да създаде проблеми, градът и околните села останаха сковани в капана на натрупалият сняг.

Общинските съветници от БСП с питане към кметската управа

Имаше такива участъци в крайните квартали, където снегопочистваща техника не бе минавала, а единствено хората със собствените си автомобили бяха успели да си преправят път, за да стигнат до своите работни места.

Патриотите питат и кога ще с е запълнят отворилите се дупки в пътната мрежа, като настояват също и за промяна в стратегията на снегопочистването.