Със снимка на загиналата си съпруга един от мъжете изслуша обвинителния акт срещу Синан Бедриев
Със снимка на загиналата си съпруга един от мъжете изслуша обвинителния акт срещу Синан Бедриев / netinfo
При засилена полицейска охрана Русенският окръжен съд даде ход на делото срещу Синан Бедриев, шофоьорът на камиона, предизвикал тежката катастрофа на моста край Бяла, при която през декември миналата година загинаха 18 души и други 10 бяха ранени.

37 иска за претърпени неимуществени вреди и два за имуществени щети за над 3,4 милиона лева предявиха пострадалите и роднините на загиналите.

Девет полицаи заедно с началника на съдебната охрана следиха за реда в най-голямата зала в Русенския съд, където се проведе първото заседание по делото срещу Синан Бедриев. Над 100 свидетели, роднини на загиналите, пострадали, експерти и вещи лица присъстваха на процеса срещу 24-годишният шофьор на камиона, който е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 18 души.

В залата присъстваше и бащата на Синан Бедри Мурадов, който е собственик на камиона- убиец.

Противоречивите показания на членовете на комисия извършила техничекия преглед на камиона, предизвикаха недоволството на пострадалите. От разпита не стана ясно дали при несъответствие в теглото на автомобила записано в талона и отчетено при прегледа превозното средство се спира от движение.

Днес бяха разпитани свидетелите, извършили ремонтни работи по камиона и пет медицински лица, извършили аутопсия на загиналите. Утре делото продължава с разипта на останалите около 80 свидетели.