/ община Русе
Стотици русенци и гости на града посетиха Междунардния тунинг фестивал Маска 2021, а повече от 140 участници от България и Румъния участваха в надпреварите.

Освен на мощните тунинговани автомобили, гостите се радваха на дрифт шоу, офроуд трасе, по което шофьорите на джипове и АТВ-та показаха майсторски умения, бийч бар парти и атракциони за деца.

За доброто настроение се погрижиха група "Скандау", Александър Сано, D-Trax & MC P, DJ Vayan, DJ Bowax, NASIO & Sexy Car Wash и Детско-юношеският ансамбъл „Зорница“.

Събитието се проведе от 24 до 27 юни на полигона на ДЗС в Русе и се реализира с подкрепата на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и финансовото съдействие на общинската фондация "Русе-град на свободния дух" и нейните партньори, редица местни фирми.

Плакети за цялостен принос към организацията на Международния тунинг фестивал "Маска" получиха европейският шампион по дрифт Тодор Дунев, Йордан Младенов от Crazy Drift Team, както и г-жа Стефанова в качеството си на председател на УС на фондацията.

Ето и имената на победителите в тазгодишното издание на фестивала:

Изложение на тунинговани автомобили
I място -Вихрен Ганев - Русе
II място - Olareano Cosmin от Румъния
III място - Петър Тодоров от Русе

Офроуд -Джипове
I място - Георги Георгиев със Сузуки Самурай от Исперих
II място Максун Газу със Сузуки Витара от Глоджево
III място Тодор Тодоров със КИА Спортидж от Русе

Офроуд АТВ
I място Александър Асенов - Русе
II място Светослав Велев - Русе
III място Игор Владимиров - Русе
 
 
община Русе