/ Thinkstock/Getty Images
27-годишен водач, опитал да избяга от полицейска проверка, е установен да управлява след употреба на амфетамин, а в колата му е открита марихуана, съобщиха от полицията.

Установиха шофьор без книжка в Русе

На 4 декември, около 00:30 часа. на пътя Русе-Силистра, в района на 28-ми километър, автонаряд от РУ-Сливо поле, е подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил марка "Фолксваген" модел „Голф“ с разградска регистрация, движещ се в посока Тутракан.

Той не е спрял, а продължил, при което е бил последван от полицейските служители и спрян. При проверката е установено, че колата управлява 27-годишен мъж, като на служителите е направило впечатление, че той отговаря неадекватно на зададените въпроси и е потърсено съдействие от екип на пътната полиция.

След гонка: Установиха дрогиран шофьор без книжка

На водача е направена проверка за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е била отрицателна, но извършената проверка за употреба на наркотични вещества и техни аналози с техническо средство e дала положителна реакция за употреба на амфетамин.

На водача е съставен акт за установяване на административно нарушение, връчен му е талон за изследване и случаят е предаден на разследващ полицай в сектор „Пътна полиция“, който е образувал бързо производство срещу 27-годишния мъж. 

След гонка: Задържаха надрусан шофьор с редица нарушения

В хода на работата по случая при проверка в автомобила полицейските служители са открили саморъчно свита цигара, полиетиленово пликче със суха тревна маса, гриндер и електронна везна. Извършен е оглед на местопроизшествие.

При направен полеви наркотест на сухата тревна маса, тя е дала реакция за марихуана. За установеното е образувано бързо производство по описа на РУ-Сливо поле, с оглед престъпление срещу 27-годишния мъж.