Ситуацията в Селеметя и Тракцията се нормализира

/ БГНЕС
Директорът на МВР-Русе старши комисар Теодор Атанасов
99227
Директорът на МВР-Русе старши комисар Теодор Атанасов
  • Директорът на МВР-Русе старши комисар Теодор Атанасов
Няма напрежение в ромските квартали "Тракция" и "Селеметя" в Русе след нахлуването на мотористи снощи. Обстановката е спокойна, не са постъпвали сигнали за инциденти и нарушения на обществения ред, каза на брифинг тази сутрин старши комисар Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР-Русе.

До 10 дни германският съд ще реши дали да екстрадира Северин Красимиров

Екипи на полицията и жандармерията следят за реда в двата квартала. Комисар Атанасов увери, че присъствието на униформени ще продължи и днес в двата квартала. Той каза още, че са предприети всички действия за опазване на обществения ред. Към момента няма задържани хора.

Майката на Северин иска той да бъде съден в Германия, у нас ще го убият (ВИДЕО)

Задържаният за убийството на 30-годишната Виктория Маринова Северин Красимиров е живял последно в къщата на леля си именно в кв. "Тракция". Снощи около 19.00 ч. група мотористи влезе в ромските махали и се стигна до напрежение.

Те минали покрай къщите и форсирали машините, което притеснило жителите на квартала. 40-годишен мъж от "Тракцията" беше блъснат от мотор и откаран в русенската болница.
 
Разкриха подробности за задържания за убийството на Маринова

След това мотористите се отправили към другия ромски квартал в града "Селеметя", където обаче били посрещнати от група роми с брадви и ножове. След намеса на полицията напрежението е било овладяно. Хората са притеснени, че заради жестокото убийство на младата жена може да се надигне вълна на отмъщение.

В 10.30 ч. в храм „Св. Троица” близки и приятели ще се простят с убитата телевизионна водеща Виктория Маринова. По-късно през деня 30-годишната жена ще бъде погребана.

Полицията ще остане в града и в събота заради закриването на мотосезона. Очаква се в града да се събере голяма група мотористи.