Появи се видео с бягащ мъж от мястото на убийството на Виктория в Русе

Появи се видеозапис от охранителни камери, на които се вижда как мъж бяга от мястото на убийството на журналистката Виктория Маринова, посочва NOVA.
 
За първи път пред камерите застана бившият ѝ съпруг, който е и собственик на телевизията, в която тя е работела. Въпреки че са разведени, Свилен Максимов и Виктория Маринова са поддържали приятелски взаимоотношения. Той е човекът, говорил за последно с нея.
 
Свилен е един от първите разпитани в полицията. След като става ясно, че не е заподозрян, той прави опит да се включи в разследването. Максимов и негови колеги се заели с преглеждане на записи от техни видеокамери в района на убийството. На едно от видеата се вижда фигура на мъж, който бяга от мястото.

Разкриха подробности за задържания за убийството на Маринова
 
Междувременно днес стана ясно, че 21-годишният Северин Красимиров от Русе е задържан в Германия за убийството на журналистката Виктория Маринова. Това съобщиха на брифинг в Министерския съвет главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов. Мъжът е напуснал страната през Дунав мост при Русе 24 часа след убийството и е задържан късно снощи от властите в Германия.

Криминалисти описаха вероятен профил на убиеца на журналистката в Русе
 
По данни на прокуратурата ДНК-профилът на Красимиров съвпада изцяло с откритите следи по тялото и дрехите на жертвата. Задържаният живее в ромската махала на русенския квартал „Тракия” близо до мястото, където в събота Виктория Маринова бе открита изнасилена, душена и убита. Мотивите за убийството все още не са категорично потвърдени, но по думите на Цацаров вероятно става дума за спонтанно нападение с цел сексуално посегателство. Красимиров има криминална регистрация за кражба на цветни метали, когато е бил 10-годишен, тренирал е бокс и е вероятно да е бил пиян по време на нападението. Предстои германски съд да разгледа заповедта му за арест, след което Красимиров ще бъде екстрадиран в България. Задочно са му повдигнати обвинения за изнасилване и убийство.
 
Тялото на 30-годишната Виктория Маринова бе открито в събота следобед близо до алея край Дунав. Тя бе административен директор и водещ в русенската телевизия TVN. По данни на МВР жената е била изнасилена, душена и убита.

Германската полиция потвърди, че е задържала заподозрян за убийството на Виктория Маринова
nova.bg