Появи се видеозапис от охранителни камери, на които се вижда как мъж бяга от мястото на убийството на журналистката Виктория Маринова, посочва NOVA.
 
За първи път пред камерите застана бившият ѝ съпруг, който е и собственик на телевизията, в която тя е работела. Въпреки че са разведени, Свилен Максимов и Виктория Маринова са поддържали приятелски взаимоотношения. Той е човекът, говорил за последно с нея.
 
Свилен е един от първите разпитани в полицията. След като става ясно, че не е заподозрян, той прави опит да се включи в разследването. Максимов и негови колеги се заели с преглеждане на записи от техни видеокамери в района на убийството. На едно от видеата се вижда фигура на мъж, който бяга от мястото.

Разкриха подробности за задържания за убийството на Маринова
 
Междувременно днес стана ясно, че 21-годишният Северин Красимиров от Русе е задържан в Германия за убийството на журналистката Виктория Маринова. Това съобщиха на брифинг в Министерския съвет главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов. Мъжът е напуснал страната през Дунав мост при Русе 24 часа след убийството и е задържан късно снощи от властите в Германия.

Криминалисти описаха вероятен профил на убиеца на журналистката в Русе
 
По данни на прокуратурата ДНК-профилът на Красимиров съвпада изцяло с откритите следи по тялото и дрехите на жертвата. Задържаният живее в ромската махала на русенския квартал „Тракия” близо до мястото, където в събота Виктория Маринова бе открита изнасилена, душена и убита. Мотивите за убийството все още не са категорично потвърдени, но по думите на Цацаров вероятно става дума за спонтанно нападение с цел сексуално посегателство. Красимиров има криминална регистрация за кражба на цветни метали, когато е бил 10-годишен, тренирал е бокс и е вероятно да е бил пиян по време на нападението. Предстои германски съд да разгледа заповедта му за арест, след което Красимиров ще бъде екстрадиран в България. Задочно са му повдигнати обвинения за изнасилване и убийство.
 
Тялото на 30-годишната Виктория Маринова бе открито в събота следобед близо до алея край Дунав. Тя бе административен директор и водещ в русенската телевизия TVN. По данни на МВР жената е била изнасилена, душена и убита.

Германската полиция потвърди, че е задържала заподозрян за убийството на Виктория Маринова
nova.bg