/ Община Русе
Днес, пред паметника на бул. „Трети март”, се проведе церемония по поднасяне на венци и цветя и отдаване на почит на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари по случай „Седмица на пожарната безопасност“.

Седмица на пожарната безопасност

Домакин на събитието беше директорът на РДПБЗН комисар Димитър Павлов. На събитието присъстваха още областният управител на Област Русе Галин Григоров, зам. областният управител Валентин Колев, директорът на дирекция „Екология и транспорт“ в Община Русе Георги Игнатов, началникът на отдел "Управление при кризи" в Община Русе Петко Добрев, зам.-директорът на ОД на МВР Русе комисар Илиян Енчев и началникът на Районен център 112 - Русе инж. Полина Трендафилова.

Г-н Игнатов връчи поздравителен адрес на комисар Павлов от името на кмета Пламен Стоилов. „Изисква се голям кураж и добро сърце, за да рискуваш собствения си живот, помагайки на човек в беда. На днешния ден не само прославяме героизма на пожарникарите, но и почитаме паметта на тези, които са загинали при изпълнение на благородната си мисия“, се казва в адреса от г-н Стоилов. В края на церемонията бяха отличени служители за принос при изпълнението на служебните си задължения.