Седесарите в Русе не щат Каракачанов за водач
Седесарите в Русе не щат Каракачанов за водач / netinfo

В цялата страна тече подписка за свикване на извънреден Национален съвет на СДС. На много места местните структури са несъгласни с кандидатдепутатските листи, които подготвя националното ръководство.

Най-разочаровани от Националното ръководство са седесарите в Русе. След вчерашното заседание на Националния изпълнителен съвет стана ясно, че листата на Синята коалиция в Русе може да бъде поведена от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, предвид възможното присъединяване на партията към коалицията.

От днес на областно и общинско ниво в Русе тече подписка с настояване ръководството на партията да спази устава на СДС за излъчване на кандидат депутати чрез вътрешни избори, съобщи общинският лидер на СДС Юлиян Гарелов. „Незнам как ще мотивирам хората си да работят за избирането на Каракачанов, заяви Гарелов”.

При проведеното  преди месеци вътрешно гласуване СДС-Русе избра на първо място Румен Христов, бивш министър на земеделието от кабинета на Стефан Софиянски , и зам.-министър на икономиката в кабинета на Филип Димитров. На второ място русенските сини посочиха общинския си лидер Юлиян Гарелов.

По предварително споразумение с ДСБ водач на общата листата трябваше да бъде от СДС, а втори да бъде човек на Костов.