Седем ефективни, две условни и оправдателна присъда по делото Хотел Ревю
Седем ефективни, две условни и оправдателна присъда по делото Хотел Ревю / netinfo

Седем ефективни, две условни и една оправдателна присъда произнесе Русенския окръжен съд по делото “Хотел Ревю”. От всичките десет подсъдими в съдебната зала се появиха само шестима. Останалите четирима мъже са в неизвестност. Последен изчезна тарторът на престъпна група Пламен Кунчев-Паци. Русенецът е в неизвестност от преди месец.

Днес съдът го призна за виновен в организирането и ръководеното на престъпна група и го осъди на 10 години затвор при първоначален строг режим. В групата са участвали Цветомир Цонев, Симеон Симеонов,Станимир Стоименов, Павлин Мутафов, Калоян Костов и Борислав Георгиев. Присъдите им са от 9 до 2 и половина години затвор. Съдът ги призна за виновни за разпространение на наркотици. Александър Стоянов и Александър Кацарски пък са с условни присъди. Десетият обвиняем Милен Маринов беше оправдан от Русенския окръжен съд.

Делото е на специален отчет в Брюксел. Процесът започна през октомври миналата година в Русенския окръжен съд и досега беше отлаган 20 пъти по различни причини.
Бандата беше разбита през лятото на 2007 година. При мащабната полицейска акция бяха иззети голямо количество различни наркотични вещества и оръжие. Тогава полицията обяви, че групата е контролирала близо 90% от наркопазара в Русе. В хотел “Ревю” /собственост на един от подсъдимите/ бяха открити проститутки на възраст от 18 до 23 години.

Съдът днес обаче не призна за виновни обвиняемите за склоняване към проституция. Присъдите на Русенския окръжен съд могат да се обжалват в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.