СДС-Русе за общи листи и кандидат-кметове на Реформаторския блок в региона
СДС-Русе за общи листи и кандидат-кметове на Реформаторския блок в региона / снимка: Sofia Photo Agency, архив

15 номинации за общински съветници излъчи общинската конференция на СДС в Русе след заседание в събота. Предлаганите имена за кмет са две. Това стана ясно на пресконференция днес в местната централа на сините.

Кандидатите са подбирани сред изявени специалисти в различни сфери, които са и лоялни членове на синята партия. Засега от местната структура не обявяват техните имена, но номинираните ще участват в преговорния екип при разговорите за предстоящите избори с другите десни партии, коментира общинският председател Камен Минков.

На местния вот от СДС-Русе настояват за единни кандидатури на Реформаторския блок за кметове и общински съветници в региона. Сините не изключват и разширяване на коалицията по места с други десни формации като ВМРО, ПФ и др.  Възможни са и общи номинации с ГЕРБ, коментираха още от синята централа. Единствените партии, с които СДС изключва възможно партньорство, са БСП, ДПС и Атака.

В Две могили вече е постигнато предварително споразумение за единна листа и кандидатура за кмет между партиите от Реформаторския блок и ВМРО, обяви областният лидер на СДС Драгомир Дамянов. По думите му целта на десните на предстоящите избори е да отидат на балотаж поне в 6 общини в Русенско, а най-малко две кметства да бъдат спечелени.