/ Община Русе

Второкласниците Георгия Иванова от ОУ „Отец Паисий“ и Николай Радев от ОУ „Любен Каравелов“ от Русе извоюваха два златни медала в Международната математическа олимпиада ТИМО, която се проведе от 1-ви до 8-ми април в тайландския град Пукет.

Иновационен лагер за ученици се провежда в Русенския университет

Тази година финалът на надпреварата събра над 1 500 ученици от 23 държави. Финалното състезание по математика TIMO се проведе на 6-ти април. То продължи 2 астрономически часа и трябваше да се решат 30 задачи.

За да заминат за Тайланд, децата преминаха квалификацията в края на 2018-а в Стара Загора. Русенските второкласници са сред шестте най-добри математици в България в тази възрастова категория, показали отлични резултати по време на състезанието. 

Участието им в олимпиадата стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на Фондация „Русе - град на свободния дух“ в рамките на фонд „Лицата на Русе“. Георгия и Николай се занимават активно с математика, а за Николай това е втори златен медал от олимпиадата в Пукет. Децата имат интереси и интереси и в други области.

Ученици ще се включат в кампанията „НЕ продаваме алкохол на НЕпълнолетни"

Георгия Иванова е носител на бронзов медал на есенния кръг на шестия Международен турнир „Математика без граници“.  Заради любовта й към книгите, тя се подрежда на второ място в класацията на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ „Читател на годината 2018“ в категорията „деца в училищна възраст“.

Николай Радев е носител на златен медал от международната математическите олимпиади в Хонконг. Има още три сребърни медала и един бронзов от различни международни математически турнири. 

Николай Радев се занимава активно и с поп и джаз пеене и има множество награди от национални и международни конкурси. През миналата година, той се класира на първо място и в два футболни турнира.