/ Thinkstock/Getty Images
На паркинг с безакцизно гориво зареждали тирове
Разкриха незаконна бензиностанция в Бяла, съобщиха от полицията. Операцията на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР-Русе е проведена на 14 декември.

МВР

В хода на предприетите действия проверка била извършена на ТИР паркинг на територията на града. На място полицаите установили зад една от сградите спрян от движение микробус, в който имало поставена цистерна с вместимост от един тон.

Разкриха незаконна бензиностанция с над 3 тона гориво в Дупница (СНИМКИ)

Към нея била свързана електрическа помпа с брояч и специално пригоден маркуч. С безакцизно гориво от незаконната бензиностанция зареждали ТИР-ове. За констатираното при проверката са уведомени и служители на ТД "Митница"-Русе.

МВР

В цистерната екипите са установили дизелово гориво с количество около 700 литра, за което собственикът на паркинга не е могъл да представи на проверяващите документ за произход.

Горивото заедно с цистерната са иззети от митническите служители. Работата по изясняването на случая продължава от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“.