прокуратура
прокуратура / netinfo
Прокуратурата иска постоянно задържане на 32-годишния мъж от инцидента в Бяла
94214
Прокуратурата иска постоянно задържане на 32-годишния мъж от инцидента в Бяла
  • Прокуратурата иска постоянно задържане на 32-годишния мъж от инцидента в Бяла
Прокуратурата иска постоянно задържане на 32-годишен мъж за инцидента в град Бяла, при който пострада 18-годишно момче. Александър Ангелов е с черепно-мозъчна травма и състоянието му остава критично. По случая вече е образувано досъдебно производство по чл. 129, ал 1 от НК.

В качеството на обвиняем е привлечен 32-годишен мъж за това, че на 8 юли около 05.50 часа сутринта в Бяла е причинил средна телесна повреда на 18-годинишния Александър. С постановление на наблюдаващ прокурор мъжът е задържан за 72 часа, като предстои внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

От прокуратурата съобщават още, че от събраните досега доказателства 32-годишният е нанесъл удар с ръка в главата на момчето, в резултат на който то е паднало и си ударило главата в тротоарните плочки. Свидетели сочат, че е имало опит за удар с бирена бутилка, но той е бил предотвратен. Под ръководството на прокуратурата се извършват действията по разследването. Още същият ден са извършени разпити пред съдия. Назначени са експертизи. Иззети са видеоматериали от всички камери по пътя от дискотеката до мястото на инцидента. Провеждат се оперативно издирвателни мероприятия за установяване на още свидетели.

Днес от болницата в Русе казаха, че състоянието на 18-годишното момче остава тежко. То е настанено в интензивното отделение, обясни д-р Йосиф Новаков.

Още чуйте в прикачения файл: