/ netinfo
Началникът на Клиника по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ „Пирогов“ гостува в Русе по покана на ръководството на Лечебни заведения „Медика“. Опитният лекар е тясно специализиран и с дългогодишен опит в лечението на тежки и животозастрашаващи инфекции.

80 човека се консултираха с кардиолог пред ДКЦ-2

Проф. д-р Иван Поромански е член на Българско хирургично дружество
, Българско микологично дружество, Българска асоциация за лечение на рани, EPUAP. Има 48 публикации в списания на тема инфектни усложнения в хирургията, антибактериална терапия и други.

Дисертацията му е на тема „Инфектирано диабетно ходило – диагностично-лечебно поведение“. Повечето пациенти, на клиниката, оглавявана от проф. д-р Поромански са хора с диабет. Те са застрашени от инфекции, дори при лека травма на ходилото, които могат да доведат до диабетни гангрени.

14% от случаите на диабет се дължат на замърсяването на въздуха

Републиканският консултант по гнойно-септична хирургия ще проведе прегледи в Русе на 03 август, петък. Прегледите са платени, а записването става предварително на регистратурата на ДКЦ - 2 с адрес Русе, жк „Здравец-Изток“, ул. Рига № 35. или на телефони 082/ 502 430 или 0884/ 517-551.