Четирима души са пострадали, а един е загинал на място при катастрофата, станала на пътя Русе-Силистра, съобщиха от полицията.

На 14 септември, на второкласен път Русе-Тутракан-Силистра, в района на км 24+700 в посока към Русе при ясно време, суха пътна настилка за движение и хоризонтална права, лек автомобил, управляван от 19-годишен младеж, губи контрол, като навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в насрещно движещият се товарен автомобил, управляван от 27-годишен.

Тежка катастрофа на пътя Русе - Силистра, има загинал

В резултат на катастрофата на място е загинал 27-годишен мъж, возещ се на предна дясна седалка в колата. Пострадали са водачът на лекия автомобил и друг пътник на 27 г., както и водачът на буса и негов спътник на 27 г.

Всички са били откарани с автомобили на "Спешна помощ" в спешното приемно отделение на болница „Канев“ в Русе, където са настанени за лечение. 

Причините за възникване на тежкия индцидент се изясняват. Мястото, където е настъпило произшествието не се характеризира като участък с концентрация на катастрофи, няма странични фактори, свързани с принадлежностите на пътя, сигнализацията му или с пътни съоръжения, които да са оказали влияние за настъпването на произшествието.

На двамата шофьори са взети кръвни проби и урина за изследване за наличие на алкохол и наркотични вещества. На местопроизшествието е извършен оглед от оперативна група на МВР и съдебен лекар и е образувано е досъдебно производство.