Отлично представяне на ученици от Русенската математическа гимназия на международно състезание по английски език

Отлично представяне на ученици от Русенската математическа гимназия на международно състезание по английски език
Отлично представяне на ученици от Русенската математическа гимназия на международно състезание по английски език / netinfo

Елена  Юлианова Йорданова от 8 „б” клас, с преподавател Ивета Иванова, и Виктория  Светлозарова Цанева от 12 „а” клас, с преподавател Евелина Танова, се представиха отлично на финалите на Международното състезание по английски език HIPPO. Надпреварата се проведе на 10 май, в гр. Лидо ди Йезоло, Италия. Участието на двете възпитанички на МГ „Баба Тонка” стана възможно с финансовата подкрепа на Фонд "Математика на бъдещето".

На 14 март тази година Русенската математическа гимназия беше домакин на първия кръг на Международното състезание по английски език HIPPO Competition. В него се включиха ученици от 10 страни, сред които за първи път имаше представители на Афганистан и Албания. Броят на всички участници в надпреварата беше близо 11 000. До финалите стигнаха само 68. 90 ученици от МГ „Баба Тонка” участваха в петте нива на този кръг. Русенската математическа гимназия е единственото училище с допуснати двама представители на финалите, за което получиха адмирации от организаторите на състезанието.

Елена Йорданова  се представи в Група 3, в която имаше 16 финалисти.  Тя е 7-ма в класирането по резултати, с 92.73%. Има максимален резултат в компонента „Слушане с разбиране”. Представянето й е отлично, тъй като въпреки по-високата трудност на финалния кръг, тя се придвижи напред в класацията.

Виктория Цанева се състезава в Група 5, в която имаше 11 финалисти.  Тя е 4-та в класирането по резултати, с 94.38% - само на 0.31% от третото място. Виктория има максимален  резултат в компонентите „Слушане с разбиране” и „Говорене”.