Отлично представяне на ученици от Русенската математическа гимназия на международно състезание по английски език
Отлично представяне на ученици от Русенската математическа гимназия на международно състезание по английски език / netinfo

Елена  Юлианова Йорданова от 8 „б” клас, с преподавател Ивета Иванова, и Виктория  Светлозарова Цанева от 12 „а” клас, с преподавател Евелина Танова, се представиха отлично на финалите на Международното състезание по английски език HIPPO. Надпреварата се проведе на 10 май, в гр. Лидо ди Йезоло, Италия. Участието на двете възпитанички на МГ „Баба Тонка” стана възможно с финансовата подкрепа на Фонд "Математика на бъдещето".

На 14 март тази година Русенската математическа гимназия беше домакин на първия кръг на Международното състезание по английски език HIPPO Competition. В него се включиха ученици от 10 страни, сред които за първи път имаше представители на Афганистан и Албания. Броят на всички участници в надпреварата беше близо 11 000. До финалите стигнаха само 68. 90 ученици от МГ „Баба Тонка” участваха в петте нива на този кръг. Русенската математическа гимназия е единственото училище с допуснати двама представители на финалите, за което получиха адмирации от организаторите на състезанието.

Елена Йорданова  се представи в Група 3, в която имаше 16 финалисти.  Тя е 7-ма в класирането по резултати, с 92.73%. Има максимален резултат в компонента „Слушане с разбиране”. Представянето й е отлично, тъй като въпреки по-високата трудност на финалния кръг, тя се придвижи напред в класацията.

Виктория Цанева се състезава в Група 5, в която имаше 11 финалисти.  Тя е 4-та в класирането по резултати, с 94.38% - само на 0.31% от третото място. Виктория има максимален  резултат в компонентите „Слушане с разбиране” и „Говорене”.