Още една награда във  фотоконкурса „Запази духа на Русе“
Още една награда във фотоконкурса „Запази духа на Русе“ / Thinkstock/Getty Images

Общинска фондация „Русе- град на свободния дух“, Дружеството на журналистите - Русе към Съюза на българските журналисти в партньорство с ОП „Русе арт“- Клуб на дейците на културата и звено „Туризъм“ организатори във второто издание на фотоконкурса „Запази духа на Русе“. За втора поредна година към тях се присъединнява  “Културен център BH” - социален проект на Еконт, които имат  трайно място в културния живот на града ни.И тази година един от участниците ще си тръгне с награда от  “Културен център BH”.

Kъм журито  тази година се присъедини  и  известният фотограф на в. „Утро" Красимир Стоянов.   Председател отново е популярният актьор и фотограф Симеон Лютаков, а членове - Габриела Стефанова, Даниела Бирова, Диана Ковачева.

Организаторите напомнят, че крайният срок за изпращане на снимките е 31 август 2015 г. на електронен адрес foto_kdk@abv.bg.  Желаещите да премерят творческите си умения трябва да изпратят до 5 снимки (минимум 2000 пиксела по дългата страна).

Право на участие в конкурса,  имат професионалисти и любители, без ограничения във възрастта. Изискванията са снимките да са авторски, да предлагат оригинален творчески поглед към образа на Русе, да не са допълнително обработвани със специализиран софтуер.  Допустимите корекции са: crop, levels, color balance, sharpen, unsharp maskc.  Творбите трябва да имат заглавия и да са придружени от визитка на автора ( не повече от 15 компютърни реда), в която задължително да е посочен телефон за връзка.

Амбицията е конкурсът да стимулира творческите изяви в областта на фотографското изкуство, както да популяризира и да рекламира Русе.