Объркани русенци не подават заявления за данъчни облекчения за гледане на дете
Объркани русенци не подават заявления за данъчни облекчения за гледане на дете / netinfo
1500 заявления по-малко за данъчно облекчение за отглеждане на деца, са постъпили в Териториалната дирекция на НАП в Русе, в сравнение със същия период на миналата година. Хората масово са объркани, защото смятат, че облекчението вече ще се плаща от работодателя, отчитат данъчните. Промяната на закона действително фиксира това, но за доходите, получени през тази година, които ще се декларират през 2008 г. Сега се обявяват доходите от 2006 г. и данъчното облекчение пак се възстановява от Националната агенция за приходите.

Хората, работещи на един трудов договор могат да подадат декларацията за данъчно облекчение за деца и след 15 април, съобщават от НАП. По този начин те ще си спестят чакането на опашки и ще запазят правата си. Документите могат да изпратят и по пощата.

10 600 данъчни декларации по чл. 41 от Закона за облагане доходите на физическите лица са подадени в Териториалната дирекция на НАП – Русе. Служителите са обработили 65 % от внесените документи и сумите за възстановяване се превеждат в срок по посочените от гражданите банкови сметки.