Общината отказа споразумение с бащата на Петя, загинала след катастрофа на бул. България
Общината отказа споразумение с бащата на Петя, загинала след катастрофа на бул. България / DarikNews, архив
Общината отказа споразумение с бащата на Петя, загинала след катастрофа на бул. "България"
58691
Общината отказа споразумение с бащата на Петя, загинала след катастрофа на бул. "България"
  • Общината отказа споразумение с бащата на Петя, загинала след катастрофа на бул. "България"

 

Русенският районен съд заседава по дело срещу местната община, заведено от  бащата на 16-годишно момиче, загинало на бул. “България” в града. Пламен Митев съди администрацията заради неизползваем подлез.

Според защитата на бащата Пламен Митев, лошо поддържаните подлези са станали индиректно причина за смъртта на 16-годишното момиче. Пред Дарик Митев заяви, че в момента на инцидента, единствената алтернатива за пресичане в района е била да се премине през булеварда.

Петя Митева загина през май 2009 г. на път за училище. Тя беше блъсната от камион,  пресичайки пътното платно на международния бул. "България", който тогава е в ремонт. Адвокатът на Пламен Митев предложи на юристите на Общината спогодба за признаване на вина и изплащане на сумата от 10 000 лв., но администрацията отхвърли подобно споразумение с мотива, че подлезът не е бил неизползваем. Делото ще продължи през декември. Родителите на Петя възнамеряват, ако им бъде присъдено обезщетение, да дарят парите на домове за сираци в Русе.

Повече чуйте в прикачения файл.