Областният управител обеща съдействие за спорта на среща с боксьорка
Областният управител обеща съдействие за спорта на среща с боксьорка / netinfo

Вицешампионката по бокс на Европейския съюз в категория до 51 кг Стойка Петрова бе радушно посрещната в областната управа на Русе днес. Областният управител Венцислав Калчев и заместник - областният управител Айлян  Карамехмедова приеха именитата боксьорка от клуб "Русе" и националния отбор на България. На срещата присъстваха Павел Сяров, личен треньор на Стойка Петрова и национален селекционер при жените, Илия Сяров, изпълнителен директор на боксов клуб "Русе", и Александър Стефанов, почетен президент на клуба.

Добричлийката Стойка Петрова вече година се състезава за "Русе". В областната управа тя получи пожелания да се установи трайно в града и да продължи да печели медали за отбора и за България. Да се обърне внимание на спортното училище, което дава кадрите за елитния спорт, бе една от препоръките, която спортните дейци от русенския бокс дадоха на новия екип на областната управа. От там пък те получиха уверение за сътрудничество и подпомагане на спорта.

Областният управител обеща съдействие за спорта на среща с боксьорка
netinfo

Стойка Петрова се занимава с бокс повече от 13 години.  Тя е единствената българска боксьорка, която участва в Олимпиадата в Лондон през 2012 г. , където завърши пета в своята категория до 51 кг. На игрите в британската столица женският бокс направи своята премиера на Олимпиада. Само преди дни Стойка се завърна от турнир в Унгария, където извоюва вицешампионската титла на Европейския съюз.