Новият шеф на балета Силвия Томова с големи амбиции за русенската трупа
Новият шеф на балета Силвия Томова с големи амбиции за русенската трупа / Дарик Русе, Искра Георгиева
Новият шеф на балета Силвия Томова с големи амбиции за русенската трупа
66874
Новият шеф на балета Силвия Томова с големи амбиции за русенската трупа
  • Новият шеф на балета Силвия Томова с големи амбиции за русенската трупа

От новия сезон балетът към Държавна опера Русе има нов шеф-примабалерината Силвия Томова. Тя е завършила балетна академия „Ваганова” в Москва, била е директор на Софийската опера и балет. Според нея Русе разполага с млада и талантлива трупа, която обаче има нужда от издигане на друго ниво и друга класа.

Силвия Томова има желанието да повиши качеството на сега съществуващите спектакли с участието на балета, както и да създаде нови, които не се ограничават само в крласически или модерен стил. „Имам желанието да срещна артистите с големи имена в хореографското изкуство, артисти и хореографи от световна класа да дойдат тук. Смятам че е напълно постижимо русенският балет да си сътрудничи с московски трупи, тъй като познавам настоящите диретори на театри и трупи в руската столица”, заяви Томова.

Тя има амбицията също да покаже постиженията на русенските артисти на големи сцени и фестивали. Едновременно с това тя се надява да провокира у артистите креативност, за да им даде поле за изява за създаване на собствени експериментални постановки.

Чуйте повече в прикачения файл.