Номинациите на спортните клубове за топ 10 ясни, наред са журналистите
Номинациите на спортните клубове за топ 10 ясни, наред са журналистите / DarikNews, архив

Трийсет състезатели са номинирани от своите треньори за класацията Топ 10 на най-изявените спортисти за 2011 година, показва справка от отдела за спортни и младежки дейности в община Силистра. До 28 ноември журналистите трябва да подадат своите предложения за призова десетка. Оценката се прави на базата на общоприети критерии в спортната общност на страната при подобен тип класации в три групи: ранг на състезанията и класиране, възрастови групи, олимпийски и неолимпийски спортове. След обработка на вторичната класация, събралите най-много гласове от журналистическата гилдия, формират Топ 10 на най-успешните спортисти на Силистра за годината.

Тържественото награждаване на състезателите и техните треньори е предвидено за 9 декември. Отличията ще връчи кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов. 
През тази година за първи път по общини ще бъдат отличени и треньори с най-голям принос за развитието на масовия спорт сред децата. Инициативата е на Министерството на физическото възпитание и спорта. Определящ критерий е най-голям брой деца, включени в спортните занимания на клубовете през текущата година. Шест спортни клуба са номинирали общо 8 треньори от Силистра за годишната награда на министър Свилен Нейков.