/ iStock/Getty Images
4-дневен младежки хепънинг започва в Русе и ще продължи до 15 юли.

В събитията пред Съдебната палата в Русе ще се включат млади хора от цялата страна, занимаващи се с изкуство, спорт, гражданско образование, доброволчество, а специални гости ще бъдат DARA, ARTi и Millenium Art от Румъния.

Програмата започва в понеделник от 19:00 часа с демонстрация на клуба по ушу към Общински младежки дом и СК „Калагия“. В 20 часа предстои танцово шоу, представено от танцьорите на Millenium Art. Вечерта в понеделник ще приключи с клуб „Zumba“ Русе, в чиято демонстрация могат да се включат всички гости на събитието.

Солистките от оркестъра на Горан Брегович ще бъдат жури на престижен конкурс в Русе

Паралелно всеки ден от 17 до 21 часа за всички деца и млади хора на центъра на Русе международни доброволци са подготвили интересни дейности, като жонглиране, карнавален грим, танци и различни игри.

Вторник е фолклорната вечер, по време на която ще се представят Фолклорно танцово студио „Зора“ към Младежкия дом и Танцов клуб „Настроение“. Младите
певци от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ също ще се включат с разнообразие от фолклорни музикални изпълнения.

14 юли е посветен на шаха, като в 18 часа започва турнирът „Сам срещу света“, по време на който Ростислав Раев – Майстор на спорта и шампион по ускорен шах, ще играе едновременно срещу всички записали се в сеанса. В 18:30 Младежкият парламент организира интересна образователна игра „Treаsure hunt“, която включва в себе си компилация от мисии и задачи с цел откриване на съкровища. В играта могат да се включат деца и младежи на възраст от 13 до 19 години, за които са осигурени награди от спонсори.

В последната вечер от младежкия хепънинг (15 юли) е големият концерт с начало 18 часа и водещ ARTi. На него ще бъдат обявени и наградени справилите се най-добре в търсенето на съкровища. На сцената ще излязат още балет „Импулс“, вокална формация „Приста“, вокално студио за поп и джаз пеене „Икономов“ и мажортен състав „Екстрйм“ от Общинския младежки дом, както и вокална група „Слънче“ и формация за модерен балет „Мираж“ от Общинския детски център за култура и изкуство и танцова формация “Star Dance” към  Народно читалище „Христо Ботев“ 1908.

Гвоздеят на програмата е  концертът на DARA от 20 часа.

Младежкият хепънинг е част от  Общинския годишен план за младежта за 2021 година и се организира от младежи с подкрепата на Общински младежки дом - Русе, Сдружение „Вдъхновение“, „Дунарит“ АД, Център за развитие на човешките ресурси чрез програма „Европейски корпус за солидарност“ на Европейската комисия  и други.
 
община Русе