Културен афиш
Културен афиш / netinfo
Коледно надиграване ще има днес в зала „Дунав”, в рамките на коледно-новогодишния фестивал. Ще участват фолклорни формации от Русе, ще се проведат конкурси за Най-добра танцова двойка, Мис и Мистър „Танц”, Фамилия „Танц”. Началото е в 17 часа. В петък в рамките на фестивала ще бъде представен музикално-танцовия спектакъл „Круиз”, с автор Анна Върбанова. Началото е в 11 часа в Доходното здание. Също в петък, но от 18 часа в Доходното здание общинският младежки дом и сдружение „Русенското Рождество” ще представят коледен концерт „Русенското рождество”.

Утре актьорите от драматичния театър ще играят „Фламбе” от Ханох Левин, постановка Ал. Беровски. Началото е в 18 часа в камерната зала. Също утре самостоятелна изложба в малката зала на "Борисова" 6 открива Десислав Гечев-графика. „В петък Оперно-филхармоничното дружество ще представи премиера на операта „Манон Леско” от Пучини. Диригент ще бъде Найден Тодоров, началото е в 18 часа в зала „Опера”.

Децата от различните школи на читалище „Захари Стоянов” ще изнесат концерти днес и утре. Днес от 17.30 часа в салона на читалището учениците от школата по китара с преподавател Пламен Бояджиев ще представят програма. На следващият ден отново от 17.30 часа ще пеят и танцуват децата от детска вокална група "Пламъче" с ръководител Маргарита Семерджиева и балет "Кiss" с хореограф Снежана Байчева. Участие ще вземат и малките пианисти от класа по пиано с преподавател Невена Цветкова. Коледарчетата от ОУ "Тома Кърджиев" ще поздравят всички гости с весели коледни песни. В края на тържеството Дядо Коледа ще раздаде подаръци на всички деца.