/ iStock/Getty Images
Конкурс за снимки, видео и есе включва "Европейската нощ на учените" в Русе на 27 септември тази година. Това съобщиха от Русенската търговско-индустриална камара - РТИК, която е регионален организатор на инициативата, цитирани от БТА. 

610 малки графики в международния конкурс за екслибриси

Инициативата тази година е свързана със съхраняване на културното наследство и 100-годишнината от основаването на Международния астрономически съюз. РТИК кани русенци и гостите на града да представят своето виждане за света на науката.

Празник на рокa през септември в Русе

За целта са обявени няколко конкурса. Крайният срок за кандидатстване е 20 септември тази година. Конкурсът за фотография и видео за млади хора поставя пред участниците предизвикателството да открият науката около себе си.

Изложбата „Горж Фест‘ 30. Европа от вкъщи” се открива в Русе

Надпреварата за рисунка е насочена към деца и младежи със слухови увреждания и търси начина, по който те самите се виждат в науката. Ще има възможност за представяне на аудио записи, посветени на научни теми, които ще бъдат представени по време на събитието и ще бъдат достъпни за изтегляне - със специален фокус върху нуждите на хората с увредено зрение. Ще се организира и онлайн конкурс за есе - как момичетата се виждат в науката и технологиите. 
БТА