/ DarikNews.bg, Невена Божкилова
По традиция, в навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово, в училището се организира коледен базар. Тази година той ще е под надслов „На Коледа стават чудеса“ и ще се открие от 17:30 часа днес във фоайето на училището.

Събраните средства, по инициатива на Ученическия съвет, ще послужат за обогатяване на материалната база на училището, както и за подкрепа на деца в нужда.

Коледен концерт на Общински младежки дом

Дали воля на своята сръчност, фантазия и талант, децата изработиха различни коледни аксесоари: декорации за елха, сувенири, коледни картички, сурвакници, лакомства и още куп невероятни неща.

С изключително въображение и креативност сръчните детски ръце са превърнали обикновени наглед неща в уникални изделия, които не само носят много красота, уют и коледно настроение, но и могат да са перфектния подарък за любимите ни хора.

Вълшебна коледна приказка разказаха деца, родители и педагози

В реализирането на коледните проекти, учениците не са сами - до тях е семейството: мама, баба, татко, батко… Изработването на експонатите за част от семействата е и ритуал.

В часовете с учителите, децата обсъждат идеите и заедно ги превръщат в реалност. Екипът учители, заедно със семействата, не залагат на Коледния базар само като финансова подкрепа, а на възпитаването на човечност и състрадание.