Кметът и главният архитект инспектираха ремонтните дейности по два инфраструктурни проекта
Кметът и главният архитект инспектираха ремонтните дейности по два инфраструктурни проекта / netinfo
Кметът на Русе Пламен Стоилов и главният архитект Живка Бучуковска инспектираха напредъка по строително ремонтните дейности по два инфраструктурни проекта – „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – 2 етап“ и „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“ изпълнявани по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г.

Те посетиха на място булевард „Придунавски“, ул. „Славянска“ и ул. „Чипровци“. Към момента всички дейности се извършват в срок по график. Строително-монтажните дейности по ул. „Чипровци“ са завършени на 75%, по бул. „Придунавски“ - на близо 60%, а по ул. „Славянска“ – на 80%. Продължава и обновяването на дървесните видове, като по бул. „Придунавски“ определените за премахване дървета са 20 броя, 17 ще бъдат преместени, а 51 ще са новозасадените. 38 дървета ще бъдат отстранени по улиците „Шипка“ и „Чипровци“ в кв. „Родина“, като на тяхно място ще има 84 нови.

Срокът за изпълнение на проекта „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе – етап 2“ е 48 месеца, считано от 05.01.2017 г., а на „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“ – 30 месеца, считано от 12.12.2016 г. Проектите се изпълняват по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г.