Камила кани малчугани на Театрална ваканция в музея
Камила кани малчугани на Театрална ваканция в музея / netinfo

Група за театър КАМИЛА започва подготовката на третото издание на “Театрална ваканция в музея”. С подкрепата на Програмата за проекти в областта на изкуството и културата на Община Русе и с домакинството на Регионален исторически музей Русе, актьорите от КАМИЛА канят деца до 4 клас да се преселят за две седмици в кухнята на едно театрално представление.

Как се пише пиеса, как се правят кукли и декори, какво е репетиция и премиера – и тази година трите ателиета на проекта – Перо, Сръчко и Сцена ще отговорят на тези въпроси. Новостта в “Театрална ваканция в Музея 2015” е четвъртото ателие – Музика, където малките театрали ще се учат да създават звукова картина за театрално представление. Занятията в ателие Перо ще започнат на 4 юни, а в останалите ателиета – на 8 юни.

Фестивалът на ателиетата ще бъде на 20 юни в Лапидариума на Регионален исторически музей Русе. Ръководители на ателиетата са: Перо – Илия Деведжиев, Сръчко – Лили Василева, Музика – Пламен Мирчев-Мирона, Сцена – Роси Миновска-Деведжиева. Всяко ателие ще приеме по 10 деца, приемът започва на 8 май и продължава до запълване на местата. Записване и информация на телефони 0889225319 и 0887241511.