Йордан Йовчев е патрон на турнир по художествена и спортна гимнастика в Русе
Йордан Йовчев е патрон на турнир по художествена и спортна гимнастика в Русе / netinfo
Международен Фестивал по художествена и спортна гимнастика “Дунавска перла” ще се проведе днес и утре в Русе. Състезание от този род /съвместно по двете гимнастики/ се провежда за първи път в България. Официални гости на турнира са Йордан Йовчев и Силвия Митева, а главни съдии – Димитър Митев и Камелия Игнатова.

Ще се участват отбори от Русия, Молдова, Румъния, Белгия, Великобритания, Гърция и Турция. В спортната гимнастика България ще бъде представена от гимнастиците на СК “АКРО”, СКГ “Локомотив”, състезатели от София, Благоевград и Пловдив, а в художествената гимнастика ще участват гимнастичките на СК “АКРО” и СКХГ “Левски”.

Състезанието обхваща 4 възрастови групи. За художествената гимнастика момичета до 8, 10, 12 и 15 години и за спортна гимнастика – момчета до 10, 12, 14 и 16 години.

Специално за участие в гимнастическия фестивал от Гърция ще се върне най-добрият русенски гимнастик Пламен Петков – европейски шампион – заедно със сина си Даниел, който ще вземе участие във възрастовата група до 12 години. Със свои възпитаници ще пристигне и Мариус Урзика от Румъния – световен и олимпийски шампион. В състезанието ще вземат участие Велико и Владимир Тушеви – настоящи републикански шампиони по спортна гимнастика, Василена Василева – вицерепубликанска шампионка на топка.

Като съдия в състезанието по художествена гимнастика ще вземе участие и бившата състезателка на СК “АКРО” – Гергана Христова – вицесветовна шампионка с ансамбъла на България.

Състезанието ще се проведе в зала “Дунав”, в събота от 09,00 до 18,30 часа и в неделя от 09,00 до13,30 часа. Входът е свободен.