/ netinfo
Поредното голямо информационно събитие на Агенцията по заетостта, реализирано по проект „Готови за работа” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, се проведе снощи в Русе на открито, в Парка на младежта. То събра и посрещна повече от 600 жители и гости на крайдунавския град – основно млади хора до 29 години, които пожелаха отблизо да се запознаят с работата на бюрото по труда.

В трите изградени импровизирани приемни експерти от местното бюро по труда, както и от регионалната служба по заетостта в Русе, запознаха младежите с целите на проекта и услугите, предоставяни от териториалните поделения на Агенцията по заетостта.

Голям концерт по проект „Готови за работа” и в Русе

Те обърнаха внимание на възможностите за реализация на трудовия пазар в региона и повишаване на професионалната квалификация. Младите хора от града се забавляваха под звуците на известните български изпълнители Теди Кацарова и Дичо, на DJ Моник, Живко Василев и младежки танцови формации от ОбДЦКИ – „Здравец” и „Мираж”. Те не пропуснаха да изразят подкрепата си към каузата на Агенцията по заетостта за подобряване възможностите за работа, насочени към младите хора.

Голяма част от посетителите се информираха и получиха индивидуални консултации под шатрите на Агенцията по конкретни въпроси относно трудова реализация. Така бяха попълнени 328 карти за участие в проекта. На всички гости на събитието бяха раздадени подаръци и информационни материали, а за финал бе проведена и томбола с награди за участниците в проекта.

Големите концерти в рамките на проект „Готови за работа” са част от национална информационна кампания на Агенцията по заетостта, насочена към мотивиране на младите хора за активно поведение на пазара на труда. Поредицата от събития са продължение на миналогодишната инициатива „Спри да циклиш” на Министерство на труда и социалната политика със същата основна насоченост.