/ netinfo
Екоинсталация от колажи ще изработят малките участници в образователния формат „Разходка в операта“ на 17 юли, от 10:30 часа.

„Разходка в операта и запознаване с музикални инструменти“ е надслова на предстоящото събитие на лятната детска академия, организирана за втора година от Държавна опера-Русе, съобщават оттам.

Откриха изложба в Исторически музей-Полски Тръмбеш

По инициатива на отдел „Маркетинг и реклама“ в операта стартира и нова инициатива, свързана с екологията и опазването на околната среда. В „Ателие за колажи“ децата ще изработят инсталация от рециклирана хартия, която ще украсява фоайето на операта през летните месеци.

Екоидеята е провокирана от желанието да бъдат рециклирани хартиените отпадъци, които всяка администрация „произвежда“, и чрез средстава на изкуството да бъде приобщено младото поколение към идеята за опазване на околната среда.

Изложба, посветена на съда на Ботевите четници откри музеят в Бяла

Образователната среща е част от лятна занималня, която вече втора година събира деца от различни възрасти. Те с удоволствие и любопитство посещават Русенската опера и внимателно разглеждат всичко – сцената, оркестрината, гримьорните, огромният богат гардероб на театъра с над 3000 костюма. Имат време да си направят снимки и да попитат за всичко, което събуди детското любопитство.