Събраха парите за закупуване на воден велоергометър и водна пътека за деца с увреждания в Русе. Уредите са необходими за рехабилитацията на децата, с които безплатно работят във фондация „Александър Русев”. Идеята за събиране на средствата бе на близнаците Теодор и Валентин Цветкови, разказва NOVA.

Повече от 60 деца с различни увреждания всеки ден посещават басейна за рехабилитация. Упражненията са не само забавни, но и дават обнадеждаващи резултати. Баян е на 11, със синдром на Даун и обича тренировките. 

„Децата могат да се движат, да развият техните ръце, крака, както и дишането”, каза бащата на Баян - Марин.

Доброто: Кутия за храна на дърво очаква нуждаещи се в Перник

Треньорът Илиян Русе-Скури е посветил живота си в помощ на децата с увреждания. Основал е фондация „Александър Русев”. Всеотдайно, с множество благотворителни инициативи, му помагат близнаците Теодор и Валентин Цветкови. В средата на декември с 24-часов маратон на велоергометър Валентин успя да привлече много хора към каузата. Резултатът надмина очакванията му. Със събраните пари беше закупена не само водна пътека, но и воден велоергометър.

„Това стана реалност, благодарение на хората, които приеха тази кауза присърце. Това са мои колеги и техните семейства и всички добри хора. Добротата и човечността са навсякъде около нас”, посочи Валентин Цветков.  

Голямата мечта на всички ангажирани с фондацията е да съберат средства за построяване на воден комплекс .
 
NOVA