/ БГНЕС
До месец ще бъде готова съдебно-психиатричната и психологична експертиза на Северин Красимиров, обвинен за изнасилването и за убийството по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната Виктория Маринова - административен директор на TVN и водеща на предаване.

Изпращат в психиатрично отделение Северин Красимиров

Това съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. Двайсет и една годишният Красимиров бе настанен за изследване в психиатричното отделение на болницата за лечение на лишени от свобода към затвора в Ловеч, като решението бе взето от съда в края на ноември миналата година.

Обвиненият от вчера е отново в русенския арест. Георгиев обясни, че се изчаква заключението от психиатричната и психологична експертиза и след това ще се прецени с какви действия да се продължи към финала на разследването.

Съдът остави в ареста Северин Красимиров

"Уверението ми е, че вещите лица работят по заключението и към момента, като се надявам да бъдат готови до края на месеца", каза Георгиев. Окръжният прокурор заяви, че разследването е към своя край.

Според него, в рамките на няколко месеца ще приключи досъдебното производство. Престъплението бе извършено на 6 октомври миналата година. Тялото на Виктория Маринова бе открито в ранния следобед в обрасла с растителност зона край брега на Дунав. Четири дни по-късно в Германия за убийството бе задържан Северин Красимиров от Русе.