Депутатът от КБ Добрин Данев ще търси подкрепа за фармацевтичния бранш в парламента
Депутатът от КБ Добрин Данев ще търси подкрепа за фармацевтичния бранш в парламента / DarikNews

"Народният представител от парламентарната група на Коалиция за България Добрин Данев се срещна с представители на фармацевтите от Русе.
На срещата с него Пламена Стефанова  - председател на Регионалната фармацевтична колегия и  Пламен Ганев - член на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз изказаха несъгласието на фармацевтите от Русе с предложението на Министерството на здравеопазването за намаляване на надценката на цената на лекарствата.

Според тях намаляването на надценката на медикаментите с 2 % ще повлияе зле на бизнеса на фармацевтите и може да доведе дори до спиране на работата на аптеките в малките населени места и лишаване на пациентите от достъп до лекарства. Участниците в срещата предложиха да се организират централизирани процедури на договаряне на медикаментите и Министерството на здравеопазването най-после да започне истинска дейност по рефериране на цените. В своите искания фармацевтите настояха и за намаляване на ДДС върху лекарствените продукти или за връщането му обратно на здравно осигурителния фонд.

Добрин Данев увери участниците в срещата ,че ще запознае подробно парламентарната група на Коалиция за България с поставените въпроси и направените предложения."