Цигулки и перкусии тази вечер на Мартенски музикални дни
Цигулки и перкусии тази вечер на Мартенски музикални дни / ММД

Камерен ансамбъл „Софийски солисти” ще гостува тази вечер на Мартенски музикални дни. Диригент ще бъде Пламен Джуров, солисти: Минчо Минчев и Николай Минчев-цигурка, Татяна Колева и Емануел Сежурне- перкусии. Истински букет от знаменити изпълнители и творби предлага Камерният ансамбъл, който този сезон чества своя 50-годишен юбилей.

Програма като за празник - с любими на публиката изпълнители, сред които невероятният Минчо Минчев със своя талантлив син цигуларят Николай Минчев, една от най-успешните български перкусионистки, магнетичната Татяна Колева и гуруто на младата перкусионна общност в Европа – френският композитор, изпълнител и професор по ударни инструменти Емануел Сежурне.

Може би най-атрактивната част от концерта – освен прочутите и върховни със своята красота творби на Респиги, Бах ,Сарасате и Барток, е световната премиера на Двойния концерт за маримба, вибрафон, струнен оркестър и перкусионен ансамбъл от Емануел Сежурне. Композицията е посветена на блестящата българска перкусионистка Татяна Колева и е създадена по повод фестивала в Русе.

Концертът предлага една изключително сполучлива комбинация между джаза и популярната музика, в т.ч. латиното, world – музиката и фолклора и със своята атрактивност и достъпност е адресиран към неограничен кръг от слушатели. Концертът ще се излъчва директно от БНР.