Брошури от силистренски конкурс са сред рекламните ни материали в Пекин
Брошури от силистренски конкурс са сред рекламните ни материали в Пекин / netinfo
500 рекламни брошури на националната изложба «Олимпиадата в детските очи – Пекин 2008» са отпечатани със съдействието на посолството на Китай в България и «отпътуват» за олимпийската столица, съобщи координаторката на едноименния международен конкурс Йонка Господинова. Брошурите са включени в рекламния пакет на страната ни и ще бъдат раздадени на официалните гости при откриването на Олимпийските игри след по-малко от 10 дни.

В брошурата са показани миниатюри на 40-те детски рисунки, отличени в конкурса, организиран през пролетта от Силистренската община и фондация «Ян Бибиян», под патронажа на председателя на БОК Стефка Костадинова. Публикуван е нейн автограф и обръщение на българските деца към всички олимпийци в Пекин. В него е записано: «Ние, българските деца, участници в международния конкурс-изложба «Олимпиадата в детските очи – Пекин 2008» нарисувахме с много любов нашите рисунки и се надяваме , че с това ще допринесем за повече красота в света. Пожелаваме ви здраве, високи спортни успехи и нови приятелства».

През месец юни организаторите, упълномощени от малките художници, подариха оригиналната изложба от 40 –те рисунки на китайския посланик Джан Вансюе. Творбите са дело на деца от 6 до 18 години, в различни жанрове – живопис, графика, приложно изкуство. Отличени са сред над 600 рисунки на деца от български общности по целия свят. Изложбата ще бъде експонирана в една от олимпийските зали за гости.