/ netinfo
Транспортният факултет при Русенския университет бе домакин на първото общо събрание на авто-мото клуб „Русчукъ“. В клуба членуват 31 собственици на класически автомобили и мотоциклети от Русенска област.

Специален гост беше ректорът на университета чл.-кор. проф. Христо Белоев, който увери присъстващите в подкрепата на висшето учебно заведение в бъдещите инициативи на организацията. Членове на Академичен клуб „Четири колела“ са активен партньор на новоучредения клуб.

Авто-мото клуб „Русчукъ“ беше създаден на 23 юни 2017 година, като на учредителното събрание присъстваха 45 собственици на стари автомобили. За председател на Управителния съвет бе избрана Елена Минкова, за членове – Ангел Калчев и Павел Стоянов, а за секретар – Деси Василева. Основна цел на клуба е развитието на техниката и технологиите, а също и запазване на транспортните средства, представляващи интерес за историята.

Сред приоритетите на членовете е засилване на ролята им в мероприятия от националната програма на ретро парадите и съборите, активно сътрудничество с държавни и общински структури, други подобни клубове, представители на бизнеса и НПО сектора, организиране и подпомагане на Парада на ретро автомобили в Русе.

Авто-мото клуб „Русчукъ“ кани всички собственици и любители на ретро автомобили и мотоциклети от Русенска област да станат негови членове. За връзка могат да използват телефон: 0886/00-29-40 или e-mail automotoclubruschuk@gmail.com.