/ ВМРО
Водачът на листата на патриотите от ВМРО - Българско национално движение Ангел Джамбазки се срещна с русенци в хода на своята предизборна обиколка из страната. С него бяха и вторият в евролистата - русенецът Юлиан Ангелов, актьорът Андрей Слабаков, генерал Димитър Шивиков и Иво Пазарджиев.

Само ВМРО може да вкара русенци в Европарламента

Водещ на събитието бе народният представител от ПГ на Обединени патриоти Искрен Веселинов, а специален гост зам.-министър председателят, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Пет години ние от ВМРО - Българско национално движение браним България. Браним я в националния парламент, в европейския парламент, а така също и в общинските съвети. Ще продължим и занапред да го правим.

Пет години се старахме да не допуснем поражение върху българската икономика. Старахме се да не допуснем това 500 хиляди души да бъдат емигранти отново“, започна своето слово Джамбазки.

„Между другото опитахме се да привлечем в България европейска институция и то тук в този регион. Става въпрос за агенцията по лекарствата, която напуска Обединеното кралство.

Според нас, не е редно цялата администрация и всички институции да бъдат съсредоточени в София. Регионите трябва да се развиват равномерно. Ако има европейски град в България - той не е София, той е Русе. Русе е далеч преди всички останали градове в България европейски град и по архитектура и по дух.“, изтъкна пред русенци зам.-председателя на ВМРО – Българско национално движение.

„Ние имаме едно-единствено семейство освен нашето си и това е България.“ – каза Джамбазки като уточнение по отношение на особено актуалните теми, навлезли в политическия новговор, характерен за партиите от т.нар. мейнстрийм.

Той уточни, че на въпросите относно неговите приоритети за следващия европейски парламент, отговаря с това, че такъв няма, но за сметка на това има едно задължение и един дълг - Отечеството.

„Ангел Джамбазки всъщност разчупи стереотипа за евродепутат. До преди него българските представители в ЕП бяха чиновници или направо национални предатели. Ангел промени това.“ – заяви Иво Пазарджиев, като допълни и припомни на всички, че през последните четири години той и останалите общински съветници от ВМРО неуморно се опитват да изобличат максимално лошото управление на Община Русе от страна на кмета, избран от ГЕРБ. Според него не е случайност и това, че ВМРО е вече трайно втора политическа сила в Община Русе. Няма как БСП да се счете за алтернатива на ГЕРБ, тъй като те са едно цяло, обяви Пазарджиев, правейки аналогия с Европейския парламент, където на практика управляват в съглашение ЕНП, ПЕС и АЛДЕ.

Вторият в листата - русенецът Юлиан Ангелов се обърна към своите съграждани, като заяви: „Русе има уникалния шанс да покаже на тези избори, че може да мисли различно, че може да взема различни решения. В листата на ВМРО за тези европейски избори има много видни личности, които милеят за българщината и искат да я съхранят без да се срамуват от това..

Той засегна и темата за силните диспропорции, които се наблюдават в регионалните политики, като изтъкна, че е изключително важно за града ни те да бъдат преустановени. Ангелов припомни също, че битката между Русе и Велико Търново да има магистрала, е една от онези, започнати от ВМРО, като в крайна сметка има решение тази магистрала да се случи.

ВМРО е политическа организация и партия, която не предава своите каузи, а напротив – бори се за тях до последно. Това именно различава патриотите от останалите партии, които лъжат единствено, за да стигнат до властта.

„Европа не знае какво да прави със своята свобода. Това е изключителен проблем, защото т.нар. псевдо-либерали превръщат това състояние в свободия. Не е възможно едно общество да няма правила и рамки. Не може всеки да прави каквото си иска Не е възможно „Мама“ и „Тате“ да бъдат заменени от странни други думи.

Освен това „Мама“ и „Тате“ не са думи, а символи. Те са символи на безусловна обич, закрила и грижа. Те не могат да бъдат заменени с Родител 1 и Родител 2, защото това е гнусно“, каза в своето слово режисьорът и актьор Андрей Слабаков.

След края на официалната част за присъстващите концерт изнесоха младежите от група „ЧЕТНО“ с вокалисти Вероника Дамянова и Виктория Ангелова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!