Левите винаги са нанасяли вреди на България, припомни евродепутатът Александър Йорданов
Левите винаги са нанасяли вреди на България, припомни евродепутатът Александър Йорданов / БГНЕС
Резолюцията на Европейския парламент за България е политически пасквил, каза в Русе евродепутатът от СДС/ЕНП Александър Йорданов. 
По думите му тя е приета от "леви политически сили, които винаги са нанасяли вреда на България, и от политици като Радан Кънев и "Демократична България".


Според Йорданов резолюцията е в противоречие на понятието върховенство на закона. Той каза още, че това е "словесна помия", тъй като в нея са поместени разнородни неща - "всеки за каквото се сети".

По думите му България не трябва да се залага като мишена и всеки да си пробва остроумието срещу нея. Йорданов каза още, че по негови наблюдения националните делегации в Европейския парламент, независимо че евродепутатите в тях са от различни партии, когато става дума за тяхната държава, са като един. По думите му само българските евродепутати били разделени.

Йорданов участва в Русе на заседание на Националния съвет на СДС. Председателят на партията Румен Христов обясни, че на заседанието текат дебати, като в проекта е заложено СДС да търси обединение за предстоящите парламентарни избори на идеологическа основа - на първо място с партиите-членки в ЕНП.

Целта е постигане на четири важни неща за предстоящото управление -

- гарантиране членството на България в НАТО, в Европейския съюз и влизане в Еврозоната;

- задълбочаване на европейската и атлантическа интеграция на България;

- увеличаване на доходите посредством ускорен икономически растеж и

- ускоряване на реформите в стратегически сектори като правосъдие, здравеопазване и образование.


Христов заяви, че се водят разговори и с ГЕРБ за евентуално общо явяване на парламентарните избори. Според него те ще са редовни, а не предсрочни.