61 ученика засечени да шофират през 2007 г. в Русенско
61 ученика засечени да шофират през 2007 г. в Русенско / netinfo
2339 пътно-транспорти произшествия са станали през 2007 година в Русе и региона, съобщи полицията. 31 са загиналите, а 500 –ранените. Според статистиката, през летните месеци се увеличава броят на катастрофите. Съществува тенденция към нарастване на пътните произшествия с неправоспособни водачи, включително и юноши.

През изминалата година са засечени 61 ученици зад волана на коли, камиони и други превозни средства, причинили катастрофи. 43-ма са управлявали леки автомобили, а двама – товарни. Един от неправоспособните водачи дори е шофирал след употреба на алкохол. От полицията призовават възрастните да не предоставят личните си автомобили на неправоспособни водачи. 75 водачи са били санкционирани през изминалата година за подобно нарушени. От началото на тази година при катастрофи да ранени 27 деца. Общият брой на катастрофите в Русенско е 804.

От 1 юни започва националната полицейска акция “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя”. Кампанията ще продължи до 15 юни. От полицията апелират в Дена на детето – 1 юни водачите да управляват с включени къси светлини.