/ netinfo
Опашка се изви пред пункта за раздаване на хранителни помощи в Ценово. 391 души от деветте населени места в общината имат право да получат индивидуалните пакети с хранителни продукти от първа необходимост.

Очакват ремонт за читалището в Ценово с проект по „Красива България“

Те са социално слаби, инвалиди и от уязвимите групи на обществото. Най-много са потребителите от Ценово, близо 30 на сто. Инициативата за подпомагане се изпълнява по оперативна програма на ЕС съвместно със структурите на Българския червен кръст. „Предварително разпределихме помощите по населени места според списъците от „Социално подпомагане“.

Тази година в пакетите са включени 16 вида хранителни продукти - боб, леща, захар, олио, консерви“, съобщи Митко Макавеев, общински координатор на кампанията. В разпределението на хранителните помощи активно се включиха кметовете на селата и служители от общинската администрация. Раздаването на помощите ще продължи до края на февруари.

Земеделските земи са един от основните източници на приходи в бюджета на Община Ценово

„Безработна майка съм с две деца. Хранителните продукти ще ни бъдат от полза особено сега през зимните месеци, когато не можеш да разчиташ на нищо в градината“, сподели Снежина Николова. По думите й, още за приготвянето на вечерята част от консервите ще влязат в употреба.

Заедно с хранителните продукти социално слабите получаваха листовки, в които е описано какво представлява Европейския социален фонд и как да се предпазят от телефонни измами.