Златна монета и три почетни отличия за най-добрите от Випуск 2015 на ГПЧЕ
Златна монета и три почетни отличия за най-добрите от Випуск 2015 на ГПЧЕ / Радка Минчева

С химна на ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград, пожелания за успехи и покана да се завръщат, когато пожелаят, бяха изпратени 120-те тазгодишни зрелостници на елитното школо. След абитуриентската си вечер те за втори път минаха по червена пътека – с дипломи в ръка към класния си ръководител, където да се подпишат, че са получи ценния документ. Оказа се, че част от тях вече са взели дипломите си, тъй като са им трябвали за кандидатстване в Англия, Германия, Дания и други страни.

Училищният директор Пейчо Георгиев призна, че за него това изпращане не е поредното, а е много лично, тъй като в годината, в която той е станал директор на гимназията, този випуск е започвал обучението си там. „Вие си тръгвате пораснали с 5 години, аз оставам – с 5 години – по-стар“ – каза Георгиев.

И емоционалното му слово, и поздравленията му и личните послания към всеки зрелостник при връчване на дипломата, бяха посрещани с бурни аплодисменти и възгласи от възпитаниците на гимназията.

Преди да започне по класове и по азбучен ред да раздава дипломите, Георгиев обяви решения на Педагогическия съвет на ГПЧЕ за връчването на четири награди. Носителят на званието „Отличник на випуск 2015“ Преслава Начева получи  златна монета със символите на Разград, нейният успех в дипломата е 5,99. Плакети имаше за трите момичета с присъдено отличие „Екзарх Йосиф“ за заслуги към гимназията и издигане престижа на училището: Пресияна Павлова, Ралица Маринова и Даяна Башур.

Златна монета и три почетни отличия за найдобрите от Випуск 2015 на ГПЧЕ
netinfo

Всеки от зрелостниците получи и „Годишник на ГПЧЕ“ с автограф от директора, в томчето са описани всички събития, случили се в училището през последната учебна година.

Випуск 2015 на ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ подреди разградското училище под №68 в класацията по резултати от Държавните зрелостни изпити по български език и литература – припомни Георгиев. Средният успех от задължителната матура е 5,07, а от втория държавен изпит – 5,08. 87 от оценките на държавните изпити са отлични, а 53 от раздадените дипломи – над 5,50.

Още снимки ето тук.

Златна монета и три почетни отличия за найдобрите от Випуск 2015 на ГПЧЕ
netinfo