За поредна година стартира  инициативата Еко лято в Разград
За поредна година стартира инициативата Еко лято в Разград / netinfo

Над 150 деца и младежи на възраст от 11 до 18 години ще се включат в тазгодишното издание на възпитателната програма „Еко лято", организирана от Центъра за ученическо техническо и научно творчество /ЦУТНТ/ и община Разград.

Официално старт на инициативата бе даден днес в сградата на ЦУТНТ от директора на центъра Цветанка Русева. Гости на събитието бяха зам.-кметът Хасан Хасанов, началникът на отдел „Образование" в общината Бонка Цонева и представители на Регионалната здравна инспекция и Общинския съвет по наркотични вещества.

Русева поздрави децата и им пожела да изживеят хубави мигове заедно и да работят успешно за подобряването на вида на града. Тя припомни, че идеята за тази инициатива възниква през 1997 година, когато в учебното опитно поле се провежда ученическа трудова борса и Еко десант, включващ еко патрули.

За поредна година стартира  инициативата "Еко лято" в Разград
netinfo

В първата смяна на „Еко лято", която ще продължи до 18 юли ще участват 63 ученици, разпределени в три групи. Те ще работят за почистване на детски площадки и междублокови пространства в ж.к. „Орел", в централната градска част и в Градския парк.
Втора смяна е от 21 юли до 1 август, а трета - от 4 до 15 август. За положения труд децата ще получат и материално стимулиране.

По традиция всяка смяна от „Еко лято" приключва с Детската академия по безопасност, организирана от Областната дирекция на МВР. Занятията се провеждат на открито в градския парк, като децата получават полезни знания за своята безопасност от представители на полицията, пожарната и БЧК.