/ iStock/Getty Images
Деца със специални образователни потребности и техни съученици в област Разград се състезаваха в турнири по футбол и народна топка. Спортните прояви бяха част от инициативата „Да играем заедно“ в рамките на Европейската футболна седмица, съобщи директорът на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование Милена Стоянова.

Тя посочи, че Регионалният център, който оказва допълнителна подкрепа на деца и ученици в 22 детски градини и 27 училища в 26 населени места в областта, за поредна година става част от спортните игри на Спешъл Олимпикс.

В оспорваните спортни надпревари със смесени отбори участваха деца от училища в общините Разград, Исперих, Завет и Лозница. Прекрасни емоции, настроение и спортен дух бяха завладели всички участници.

Учениците със специални образователни потребности и техните съученици споделиха своята огромна радост от преживените моменти, изпълнени с много усмивки и емоции, каза Стоянова.

Тя добави, че ръководството на Регионалния център и педагозите са щастливи, че са успели да накарат децата със и без специални образователни потребности да се почувстват значими и да усетят атмосферата на спортната надпревара. 
БТА