деца
деца / iStock
Образователната инициатива „Един ден в Абритус“ е за деца от първи до седми клас. Заниманията ще се състоят в две последователни седмици, като началото ще бъде поставено на 4 юли. Според организаторите на инициативата, идеята е по занимателен начин децата да натрупат нови познания за древния Абритус, да научат повече за музея, да разкрият тайните на археологията.

Специалистите в музея са разработили любопитни образователни беседи, филми, ателиета и викторини, които да пренесат малките посетители в живота на древния Рим.

Предвидени са и забавни игри. Децата ще имат възможност да направят снимки в антични одежди, да наредят римски мозайки, чрез занимателни игри да опознаят бита и традициите на гражданите на древния Абритус.

За участие в програмата е необходимо предварително записване до 24 юни. Всяко желаещо дете или негов родител може да подаде заявление за участие по телефона или на имейл.

Програмата е седмична, може да се участва във всичките дни, но може да се избере и определен ден от седмицата, според желанията. 
 
БТА