Шестима набиха тийнейджър в училищен двор, нарекъл ги „зайци“
Шестима набиха тийнейджър в училищен двор, нарекъл ги „зайци“ / netinfo

Спречкване между ученици прерасна в побой в двора на Професионална гимназия „Васил Левски” – Исперих – съобщават от ОДМВР-Разград.

Инцидентът е станал около 10.10 часа във втория учебен ден - 16 септември. 17-годишният Н.А. от село Китанчево, който е последна година ученик в гимназията, нарекъл няколко от новоприетите в школото момчета „зайци“, а те му отговорили с удари с ръце и крака по главата и тялото. Вследствие на побоя пострадалото момче е настанено в МБАЛ-Разград с контузни рани по главата и тялото и счупен нос.

В побоя са участвали шест тийнейджъри: 16-годишният С.А., 17-годишният А.С., 15-годишният А.Х., 15-годишният Д.А., 16-годишният Е.А. и 16-годишният Дж.Р., всичките от Исперих.

По случая е образувана проверка за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди.

За инцидента е уведомено и Регионалното управление на образованието в Разград, неговият началник Атанас Дончев обясни, че ще прецени дали да разпореди проверка, след като полицията си свърши работата. На въпрос дали в учебното заведение има охрана и дали тя е реагирала адекватно той не можа да отговори, тъй като нямал информация.