Сборен отбор на ПМГ и ОУ“В.Левски“ – сред призьорите в Първия географски фестивал
Сборен отбор на ПМГ и ОУ“В.Левски“ – сред призьорите в Първия географски фестивал / netinfo

Сборен отбор от ученици в ПМГ“Акад. Никола Обрешков“ и ОУ“Васил Левски“-Разград се завърна с награда от участието си в Първия географски фестивал, провел се в Ямбол през уикенда.

Десет тима са участвали в интерактивното отборно състезание „Географиада“. Те е трябвало да отговарят на различни въпроси от типа: „Как се нарича най-голямата ВЕЦ в света, построена на р. Яндзъ в Китай? Коя е най-южно разположената столица в света? Коя държава е световен лидер в производството на живак?“. Само на полуфиналната фаза от състезанието въпросите са били над 20, всеки е носел различен брой точки.

Тимът от Разград се е класирал на трето място сред връстниците си.

Капитан на отбора, явил се под името „Атлас“, е бил Нено Петракиев (ПМГ „Акад. Н. Обрешков”), в него са участвали: Добромир Манолов (ПМГ“Акад. Н.Обрешков“), Боряна Иванова (ОУ„В. Левски”) и Василена Костадинова (ОУ„В. Левски) и Денислава Драгнева (ОУ„В. Левски”).  Младите разградчани са се подготвяли за състезанието под ръководството на преподавателите по география Антоанета Раднева и Веселин Керемедчиев.

Сборен отбор на ПМГ и ОУВЛевски  сред призьорите в Първия географски фестивал
netinfo

Първият географски фестивал се е провел по инициатива на Математическа гимназия „Атанас Радев”-Ямбол, клуб „Млад географ”, Асоциация на професионалните географи – клон Ямбол и Българското географско дружество. Събитието се е случило със съдействието на Община Ямбол  и Национална астрономическа обсерватория и планетариум-Ямбол.

Част от фестивала е бил и фотографски конкурс на тема „Природата на моя роден край“. В него също има две награди за представители на Разград: Кристиян Костов от 2“а“ клас в ОУ“Васил Левски“ със снимката си „Пчеличка“ е с трета награда в младшата група, а старшата група Диляна Мирчева от 11“в“ клас в ПМГ“Акад. Н.Обрешков“ със снимката си „Лавандулово поле“ има специална награда.

Сборен отбор на ПМГ и ОУВЛевски  сред призьорите в Първия географски фестивал
netinfo

Сборен отбор на ПМГ и ОУВЛевски  сред призьорите в Първия географски фестивал
netinfo