С посещение на Абритус Търговско-промишлената палата в Разград отбеляза четвърт век
С посещение на Абритус Търговско-промишлената палата в Разград отбеляза четвърт век / netinfo

Нетрадиционно, но символично и историческо място избра ръководството на Регионалната търговско-промишлена и земеделска камара в Разград за отбелязване на 25-годишния юбилей на организацията. Годишнината съвпада със 120 години от създаването на Българската търговско-промишлена палата и нейният председател Цветан Симеонов също бе сред гостите на честването в Разград.

Тържеството се проведе в Интерактивния музей „Абритус“, след тържествените слова гостите имаха възможност да разгледат атракциите в музея.

Председателят на РТПЗК Симеон Захариев припомни как е създадена палатата в Разград, през 1990 г. в нея са влизали фирми от съседни днес области, тъй като е включвала голямата Разградска област – с Русе и Търговище. Към днешна дата РТПЗК-Разград предоставя над 50 вида услуги на членовете си.

С посещение на Абритус Търговскопромишлената палата в Разград отбеляза четвърт век
netinfo

Разградските фирми имат представители в топ 100 на най-добре работещите дружества в страната в класацията, която БТПП подготвя – обяви Цветан Симеонов. Общо 53 000 са фирмите, които членуват в националната организация. Тя е сред най-добре функциониращите в света, едно от доказателствата е фактът, че е сред 12-те, в които има възможност за електронна заверка на сертификати.

Гости на тържеството бяха още областният управител Галина Георгиева, кметът Денчо Бояджиев, председателят на Общински съвет-Разград Милена Цанева, представители на държавни институции, синдикати и фирми от региона.