Порязаха опасно студент в Кубрат, разследването започна след ден
Порязаха опасно студент в Кубрат, разследването започна след ден / netinfo
Порязаха опасно студент в Кубрат, разследването започна след ден
82207
Порязаха опасно студент в Кубрат, разследването започна след ден
  • Порязаха опасно студент в Кубрат, разследването започна след ден

Млад мъж от кубратското село Медовене бе нападнат с нож пред заведение в Кубрат. Едва ден след инцидента  полицията в лудогорското градче започна разследване. Раната на Онур Осман е на лицето, дължината й е 9,5 см., младежът смята, че е имал късмет, че ударът не е бил по-надолу, надява се на справедливост от органите на реда и правосъдието, но е притеснен, че разследването започва повече от денонощие след нападението.

22-годишният Онур Осман е студент четвърти курс „Графичен дизайн“ във Великотърновския университет и макар тази седмица да има важни учебни занятия, няма да ги посети. Младежът е нападнат с нож в Кубрат в събота срещу неделя и сега се възстановява от нараняването и търси справедливост.

Онур разказва, бе е бил на заведение заедно с по-малката си сестра и свой приятел. Към 2 часа през нощта си тръгнали. Докато отивали към колата си без да имат каквото и да е отношение към спора между две компании попаднали в епицентъра на свадата.

..Настигна ни групичка, която се биеше, не гонеха нас, а се гонеха две групички, 5-6 човека гонеха двама човека. Двамата минаха край нас, а другите после ни настигнаха.  Казах на сестра ми и приятеля ми да влязат  в колата, те се качиха, аз останах, не предполагах, че ще дойда при мен и ще ме пореже по лицето.

…. Каза ми „Ти кой си?“ и веднага тръгна, не съм отговорил, за секунди стана всичко, и ме поряза все едно го прави всеки ден.

. Раната не е малка, 9,5 см. е по дължина,  вътрешно ме зашиха и външно. Течеше супер много кръв, нямах време да влизам в колата, тръгнах направо към Спешното. А той ударил и колата с ножа, след това изчезнал, всичките са избягали. Аз тичах към Спешното, по пътя срещнах полицаите, качих се в колата, видяха ме, че съм целия в кръв и ме закараха в Спешното. Там спряха кръвта и ми казаха да дойда в Разград, зашиха ме, 40 минути ме шиха.

Нямам никаква вина но се случи. Късмет.

Можех и да умра на място, малко по-надолу ако беше раната..

Вследствие на раната Онур не може да се храни нормално, консумира само супи и сокове. Лекарите му казали, че поне седмица ще продължи възстановяването.

Неприятната изненада обаче не свършва дотук. Макар инцидента да е станал в малките часове на неделя в понеделник сутринта разследване на случая в Полицейското управление все още не е започнало. Не е задържан и извършителят. Онур го познава, той е на 40 години, криминално проявен с две регистрации в полицията – хулиганство и кражба. За кражбата има и условна присъда – научаваме по-късно.

.. Полицията уж беше с мен в Спешното, обаче днес леля ми ходи в полицията и са й казали, че нищо не знаят за случая.

По-късно през деня по случая е образувана проверка за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. Участниците в инцидента са разпитани, но задържани няма. Онур вече е потърсил правна помощ и очаква  справедливост от органите на реда и на правосъдието.

Чуйте още от прикачения звуков файл.