Откриха научна конференция с международно участие
Откриха научна конференция с международно участие / netinfo
Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен приветства участниците в традиционната научна конференция с международно участие, организирана от Филиал-Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев“, съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград. Форумът се провежда в хотел „Cartoon“ под надслов „Индустрия 4.0. Бизнес среда. Качество на живот.“. 

Организира се съвместно с Дом на науката и техниката Разград, Регионален академичен център на БАН Разград, Съюз на учените в България – клон Разград и под патронажа на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев.       
 

Откриха научна конференция с международно участие
netinfo

Форумът се провежда в три тематични направления – химични технологии, биотехнологии и хранителни технологии. Той продължава два дни, в които ще бъдат представени два пленарни доклада – от доц. ктн Марк Шамцян от Санкт-Петербургския държавен технологически институт в Русия и от председателя на Управителния съвет на „Амилум България“ инж. Светлозар Караджов – и 49 секционни доклада.

Участници в конференцията са професори, доценти и научни работници от Университети в цялата страна, както и от Русия, Украйна, Молдова, Македония и други. 

В заседанията на конференцията  участват и представители на почти всички фирми от региона, работещи в областта на химичните технологии, биотехнологиите  и хранителни технологии.
 

Откриха научна конференция с международно участие
netinfo

На приложението в практиката на научните разработки акцентира в словото си пред участниците в конференцията  Областният управител Гюнай Хюсмен. Той за пореден път изрази ангажираността си към развитието на Филиала на РУ в Разград, в който се обучават млади хора от региона и се подготвя въвеждането на нови технологии във фирмите от областта.

Г-н Хюсмен приветства провеждането на форума и пожела успешна работа на участниците и организаторите.

На официалното откриване присъстваха и кметът на Разград д-р Валентин Василев и председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова.